Samenwerking met ECDL

Per juni 2016 is onze typecursus Typen School gecertificeerd door ECDL (European Computer Driving Licence).

Over ECDL

ECDL is de internationale standaard voor het meten en bewijzen van digitale vaardigheden. De inhoud van ECDL examens wordt ontwikkeld door de ECDL Foundation, een not-for-profit organisatie met maatschappelijke zetel in Dublin. De Foundation waarborgt de internationale standaarden en de continue ontwikkeling en vernieuwing van de modules.

ECDL is in Nederland onderdeel van de stichting eX:plain en Nederlandse Associatie voor Examinering. ECDL werkt met steun van de Nederlandse onafhankelijke ICT-beroepsvereniging NGi-NGN. Samen meten en bewijzen zij de kennis en vaardigheden van 250.000 (aspirant)professionals per jaar.

Logo ECDL Europees Computer Rijbewijs
Typediploma Ambrasoft Typen

Een ECDL erkend diploma: waardevol voor nu en later!

ECDL Nederland beschouwt typevaardigheid als een basisvaardigheid. Tegenwoordig is het gebruikelijk om verslagen en opdrachten op de computer te maken. De winst van blind kunnen typen op school, maar ook voor later, is groot. Hoe eerder een kind goed kan blind typen, hoe meer baat hij of zij er bij zal hebben.

Een door ECDL Nederland goedgekeurd type-examen meet hoe snel en accuraat iemand kan typen. Met een origineel ECDL Nederland of door ECDL Nederland goedgekeurd type-certificaat / typediploma laat je zien wat je kunt. Het certificaat is een belangrijke aanvulling op je CV. Sluit je aan bij inmiddels meer dan 14 miljoen kandidaten in meer dan 100 landen en geef jezelf of je kind voorsprong en bewijs het!

Naar website ECDL