Resultaten bekijken via Momento

21 mei 2019

Ken je Momento al?

Momento is een vak-, methode- en uitgeverij-overstijgend dashboard, waarin je in één overzicht alle oefen- en toetsresultaten van je leerlingen ziet.

Ambrasoft is nu aan Momento toegevoegd. Zo zie je, naast de resultaten op de methoden, ook het extra oefenwerk uit Ambrasoft verschijnen in je Momento-dashboard!

Momento koppelen

Doorloop de volgende drie stappen om Momento te koppelen:

  1. Bij Basispoort moet via een vinkje namens je school toestemming worden verleend voor de uitwisseling van school- en groepsgegevens met Momento. (Als Momento al voor andere producten wordt gebruikt, dan is dit al gedaan).
  1. In het Momento dashboard onder Instellingen moet Noordhoff als uitgeverij worden aangevinkt. Je ontvangt dan een autorisatiesleutel.
  1. In de Noordhoff omgeving http://mijnschool.online.noordhoff.nl op de tab LAS-koppelingen moet de autorisatiesleutel worden ingevuld en moet een vinkje worden aangezet, zodat je school akkoord gaat met het uitwisselen van toets- en oefenresultaten met Momento. Vervolgens moet op de knop ‘Activeer koppeling’ worden geklikt.

Heb je alle stappen helemaal doorlopen, dan is de koppeling afgerond.

Zo profiteren jij en al je collega’s direct van de vele voordelen die het dashboard biedt. Momento toont in één oogopslag een overzicht van de resultaten van digitaal verwerken, oefenen en toetsen. Voor de meeste software van Noordhoff, maar ook van andere uitgeverijen. En nu dus ook van Ambrasoft School!

Normering

Momenteel werken we aan de normering van Ambrasoft in Momento. Deze is op het moment nog gelijk aan de normering van methoden, maar zal iets worden versoepeld. We verwachten dit rond de zomervakantie aan te passen.

Houd de site in de gaten voor meer informatie.