Rekenen & Taal - Vingerpoppetjes

Rekenmodules Rekenen & Taal School vernieuwd en tabletproof

12 november 2015

Zoals eerder dit jaar aangekondigd, is er de afgelopen maanden gewerkt aan een nieuwe versie van Ambrasoft Rekenen & Taal. De nieuwe versie van Rekenen & Taal School is nu live! De portal heeft een moderne en overzichtelijke uitstraling en de oefeningen in de rekenmodule hebben een nieuwe stijl. Bovendien zijn de rekenmodules nu geschikt voor tabletgebruik.

Tabletproof

De rekenmodules in Rekenen & Taal School zijn geschikt gemaakt voor tablet. Er wordt in deze modules niet langer gebruik gemaakt van Flash, maar van HTML5. In de portal staat door middel van een tablet-icoontje aangegeven of de betreffende module kan worden gebruikt op tablet.

Nieuwe portal

De kast is vervangen door een moderne en overzichtelijke portal. Grote en duidelijke pictogrammen maken de kinderen op hoofdniveau duidelijk waar ze moeten zijn.  Binnen een module worden de oefeningen als vanouds met een schermafbeelding van de oefening weergegeven.

Nieuwe wereld Tom en Tamira

Tom en Tamira hebben in de rekenmodules een nieuw uiterlijk gekregen. En ook de andere karakters en de wereld om hen heen zien er als nieuw uit.

Andere vakgebieden volgen in 2016

Uiteraard worden de bovenstaande wijzigingen ook in andere vakgebieden van Rekenen & Taal School doorgevoerd. Vanwege de grootte van het pakket is er echter voor de snelheid voor gekozen de nieuwe versie in delen op te leveren. De eerste modules die in 2016 geschikt worden voor tablet zijn de tafels. We verwachten halverwege 2016 ook een deel van de taalmodules te vernieuwen, maar blijf onze nieuwsberichten volgen voor een nadere planning.

Neem een kijkje:

Leerkrachten       Kinderen met school-thuiskoppeling