Niveaubladen bij Rekenen en Taal

15 mei 2018

Je bent het al jaren gewend. In Ambrasoft Rekenen en Taal oefenen je leerlingen volop online en op hun eigen niveau. Een mooie aanvulling op de taal- of rekenmethode voor het memoriseren, automatiseren, onderhouden van kennis, bijspijkeren of juist extra uitdagen.

Maar wist je dat je leerlingen met Ambrasoft ook op papier kunnen oefenen op hun eigen niveau? In de vakgebieden Rekenen, Tafels en Taal kunnen ze werken met niveaubladen. Deze speciale werkbladen bieden speelse opgaven op het niveau van elke leerling. Leerlingen gaan op papier verder op het niveau waar ze online waren gebleven. Je kunt het inzetten hoe en wanneer je wilt. Om de dag mee te beginnen of als er geen computers of tablets beschikbaar zijn.

Hoe werkt dat?

Ga in Mijnklas naar het tabblad Printen en kies voor Niveaublad. Bepaal voor welke leerlingen je de bladen wilt printen en klik op Nieuw niveaublad. Navigeer nu naar de gewenste vakgebieden en modules. Vervolgens kun je de niveaubladen downloaden of afdrukken. Met of zonder antwoordblad. Snel en eenvoudig.

Download hier een niveaublad >>

En ook je leerlingen kunnen de niveaubladen zelf printen. In de genoemde vakgebieden zien ze in een aantal modules de knop Werkblad in de taakbalk. In een paar klikken kunnen ze hier zelfstandig een niveaublad printen. Dat maakt het voor jou als leerkracht helemaal gemakkelijk.

Niveaubladen, altijd oefenstof op maat. Een fijn gevoel!