Typen met Julian Ras nieuwsbericht

Nieuw: Ambrasoft Typen – met Julian Ras

3 december 2015

Met plezier en trots presenteren wij Typen, de typecursus voor kinderen vanaf 9 jaar. De typecursus heeft een unieke beleving én belangrijk thema, namelijk de stap naar de middelbare school. Kinderen worden gemotiveerd door vlogs van Julian Ras, waarin hij een kijkje geeft in zijn bijzondere leven als jonge acteur en scholier op de middelbare school.

 

De stap naar de middelbare school

De typecursus heeft een vernieuwend concept; de gebruikers worden voorbereid op de middelbare school. Niet alleen door het opdoen van typevaardigheid, maar ook door kennismaking met belangrijke onderwerpen voor kinderen die de stap naar het voortgezet onderwijs maken, zoals huiswerk, verschillende lokalen en social media. Al deze onderwerpen komen voorbij  in de type-oefeningen.

 

Cursusmethode met unieke beleving

Elk van de 18 modules in Typen – met Julian Ras start met een grappige vlog (videoblog) en een instructiefilm van de 14-jarige Julian Ras. Julian is naast scholier op de middelbare school, ook acteur in onder andere Dummie de Mummie. In de vlogs laat hij nieuwe belevenissen uit zijn bijzondere leven zien. Hij vlogt bijvoorbeeld op school tijdens een challenge met vrienden, tijdens trompetles bij hem thuis en op een persdag van Dummie de Mummie. Ook geeft hij tips over huiswerk maken, houding en concentratie. Zo begeleidt en motiveert hij kinderen gedurende de typecursus.

 

Introductieacties en combideal met Kurio Smart

De typecursus is verkrijgbaar vanaf 1 december voor de reguliere prijs van € 149,00. Tijdens de introductieperiode wordt via verschillende kanalen een korting van € 50,- aangeboden. Van 6 december 2015 tot en met 31 januari 2016 wordt Typen – met Julian Ras bovendien als combideal met de Kurio Smart aangeboden, een snelle 2-in-1 laptop en tablet voor kinderen vanaf 8 jaar, voor de pakketprijs van € 278,99. Een korting van € 70,00 in totaal. De Kurio Smart biedt o.a. 1 jaar lang een gratis Microsoft Office pakket en meer dan 40 voorgeïnstalleerde apps, waaronder populaire games, educatieve apps en video’s. Daarnaast heeft de Kurio Smart geïntegreerde oudercontrole.

 

Waarom moeten kinderen leren typen?

Kinderen kunnen op de middelbare school direct profijt hebben van het blind typen met 10 vingers. Door alle tien vingers te gebruiken, niet naar het scherm te hoeven kijken en foutloos te typen, zijn huiswerk en werkstukken sneller klaar. Door een goede houding voorkomen kinderen problemen zoals RSI. En doordat kinderen zich beter op de tekst kunnen concentreren, gaat de kwaliteit van het werk omhoog. Ambrasoft Typen vormt een uitstekende basis om de typevaardigheden in de toekomst, wanneer de kinderen vaker met de computer werken, verder te ontwikkelen.

 

Diplomagarantie

De typecursus eindigt met een eindtoets en een diploma als de vereiste typesnelheid van 100 aanslagen per minuut en een nauwkeurigheid van 99% is behaald. De cursus duurt ongeveer 20 weken bij het aanbevolen tempo, maar de cursus en de eindtoets blijven 1 jaar lang beschikbaar. Het aantal pogingen voor de eindtoets is onbeperkt: iedereen kan zijn diploma halen!