Great news! Tom & Tamira go English

23 april 2019

Een primeur voor Ambrasoft: spelend leren met Engels!

Je kunt in Ambrasoft Rekenen & Taal School binnenkort ook het Engels van je leerlingen op peil houden! Per schooljaar 2019/2020 vind je de module Engels in je oefenpakket, waarmee leerlingen van groep 5 t/m 8 hun Engels kunnen oefenen, in drie compleet nieuwe toffe games.

Hoe zit de module in elkaar?
De module bestaat uit drie games met 12 aansprekende thema’s met 2 tot 7 levels. Binnen elk thema begin je in level 1 en na het behalen van een minimaal aantal sterren, kun je verder naar level 2, 3 en verder. We gebruiken het principe ‘doeltaal is voertaal’; de hele module is in het Engels, zodat kinderen worden ondergedompeld in de taal. In totaal oefenen je leerlingen met meer dan 950 hoogfrequente woorden, waarmee het doel voor Engels in het Basisonderwijs (EIBO) ruimschoots wordt overtroffen.

Demoversie eerste spel nu beschikbaar; we need your help!

Update: op dit moment werken we hard om de module Engels toe te voegen aan Ambrasoft School. De demo is daarom binnenkort niet meer beschikbaar. Na de zomervakantie kunnen je leerlingen de nieuwe games spelen in je bestaande licentie.

————————————————————————————————————-

Je kunt het eerste spel nu al uitproberen! De demoversie van de eerste game staat voor je klaar in MijnKlas.

Wat houdt de demoversie in?
De demo is een klein voorproefje van wat er straks komt. Je kunt zien hoe een van de spellen eruit ziet en het uiteraard ook al spelen. Maar er wordt nog geen gebruik gemaakt van levels en er staat slechts een beperkte set woorden in, dus je kunt geen thema selecteren. De Robbie-muntjes die worden verzameld zijn ook niet echt; deze kunnen niet worden ingezet door de kinderen om spelletjes te spelen.

Waarom een demoversie?
Wij ontwikkelen de module samen met leerkrachten en leerlingen. En we willen daar zoveel mogelijk scholen bij betrekken. Dus probeer de eerste game Match the cards meteen uit en stuur ons je feedback via info@ambrasoft.nl! Alle feedback gebruiken wij in de verdere ontwikkeling van de module.

Nog geen licentie voor Ambrasoft Rekenen & Taal School? Vraag een proeflicentie aan en je kunt het meteen uitproberen.

Have fun!

Ambrasoft English, an overview