Leren wordt spelen. Voor ieder kind.

Wij geloven dat leren en spelen synoniem moeten zijn. Door te leren en te spelen ontwikkelen kinderen vaardigheden waardoor ze happy zijn met zichzelf. Nu en in hun toekomst. Op school en daarbuiten. Ambrasoft ondersteunt hen daarbij. Wij laten kinderen leren door te spelen. Dat is wat ons drijft. Wij maken leren zo leuk dat kinderen met plezier kennis en vaardigheden ontwikkelen. Passend bij hun eigen niveau, tempo, talenten en interesses, waar en wanneer ze willen. Uiteraard moet dit op een manier die aansluit op de diverse huidige lesmethodes. Wij maken al onze producten daarom in samenwerking met leerkrachten.

Feiten en cijfers

  • 1 miljoen+ leerlingen en bijna 4.000 scholen gebruiken Ambrasoft
  • Al meer dan 400.000 leerlingen gebruiken Ambrasoft gratis thuis

Onderdeel van Noordhoff

Sinds 2008 maakt Ambrasoft deel uit van Noordhoff, al 175 jaar een begrip in het onderwijs in Nederland. Noordhoff is hier en nu bekend om multimediale methoden voor vrijwel elk onderwijsniveau. Maar technologie is geen doel op zich. Waarde toevoegen aan het onderwijs is altijd het uitgangspunt, ook bij digitaal lesmateriaal. Andere bekende producten van Noordhoff zijn De Grote Bosatlas – sinds de eerste Bos’ schoolatlas uit 1877 uitgegroeid tot een hele Bosatlasfamilie - en andere producten die tonen dat leren ook leuk is, zoals de Lijsters en natuurlijk Ambrasoft.
Noordhoff kan bogen op een rijke geschiedenis.

Lees meer

In 1836 opende Jan Berends Wolters een boek- en papierwinkel in de stad Groningen. Deze eenvoudige winkel groeide uit tot een gerenommeerde uitgeverij met ongeëvenaarde succesuitgaven. Denk maar eens aan de leesboekjes over Ot en Sien, met de beroemde illustraties van Cornelis Jetses. Een ander hoogtepunt was zonder twijfel het leesplankje; Aap-Noot-Mies. Het bekendste leermiddel uit de geschiedenis van het Nederlandse onderwijs. De invoering van de leerplicht in 1900 was een belangrijke stimulans voor de ontwikkeling van schoolplaten, zoals de fraaie reeks Schoolplaten voor de Vaderlandsche geschiedenis. Ook Popko Noordhoff begon met een boekhandel in Groningen, in 1858. Als uitgever specialiseerde hij zich in wetenschappelijke en schoolboeken. In 1883 verscheen de beroemde Schoolflora van Nederland door H. Heukels, in zijn huidige 22e druk nog steeds actueel. In 1906 boekte Noordhoff groot succes met Kun je nog zingen, zing dan mee! In de twintigste eeuw bouwde de firma Noordhoff een uitgebreid wiskundig fonds op.
Na de oorlog werd het onderwijsveld steeds omvangrijker. De twee Groningse uitgevers zagen in dat ze zich actiever op de markt moesten gaan bewegen. In 1968 fuseerden de firma’s Wolters en Noordhoff en ontstond Wolters-Noordhoff NV, later Wolters-Noordhoff BV.
In 2007 werd Wolters-Noordhoff onderdeel van een groep educatieve uitgeverijen onder de overkoepelende naam infinitas learning. Sinds 2008 ging het bedrijf verder onder de huidige naam, Noordhoff Uitgevers.

Lees minder

Wil je contact met ons opnemen?

Heb je vragen of opmerkingen over Ambrasoft, neem dan contact op met onze klantenservice.

Laatste nieuws