Nu ook dit schooljaar slechts €250

Het belang van een goede typevaardigheid neemt met het toenemende computergebruik alleen maar toe. Daarom wegens succes verlengd: Typen School, de typecursus voor groep 6 t/m 8, is dit schooljaar en komend schooljaar voor slechts € 250,- beschikbaar. Ongeacht het aantal leerlingen. Dé kans voor jouw school om de typevaardigheid van jouw leerlingen te verbeteren. En voor jou als leerkracht ook niet onbelangrijk: de typecursus is flexibel inzetbaar; zelfstandig, op school of thuis via de gratis school-thuiskoppeling. Profiteer daarom meteen van deze actie.
Je licentie wordt tot wederopzegging elk jaar op 1 juli automatisch met een jaar verlengd.

Leer blind typen voor € 250

Over Typen School

Onderdelen van Typen School
 

Voordelen van blind typen

Goede houding

Een goede typehouding

Door een goede houding voorkom je fysieke problemen zoals RSI, waardoor kinderen ook langer kunnen typen.

Sneller werken

Met een typediploma werk je sneller

Door 10 vingers te gebruiken, niet naar het scherm te kijken en foutloos te typen, zijn huiswerk en werkstukken sneller klaar.

Efficiënter werken

Met een typediploma werk je efficiënter

Doordat kinderen zich beter op een tekst kunnen concentreren, gaat bovendien de kwaliteit van het werk omhoog.

Voorbereiding VO

Huiswerk maken

Op de middelbare school krijgen de meeste kinderen te maken met computers. Leerlingen profiteren daarom direct van het typediploma.

Productbeschrijving Typen School

Opbouw typecursus

Typen School is door jouw leerlingen zelfstandig te volgen. Een duidelijke tijdlijn neemt hen mee van les naar les. Iedere module start met een vlog van middelbare scholier Julian Ras waarin hij nieuwe belevenissen over zijn ervaringen in het voortgezet onderwijs deelt. Daarna volgt een instructiefilm. Iedere module wordt afgesloten met een toets.
Lees meer over de opbouw van Typen School

Typemethode

Leerlingen beginnen met het oefenen van letters vanuit de basisrij. Gevolgd door letterreeksen, woorden, zinnen en uiteindelijk teksten. Ook worden games aangeboden; dit zijn additionele lesoefeningen en dienen ook met een voldoende resultaat te worden gemaakt. In de handleiding kun je de opbouw per module bekijken.

Cursusduur

Op basis van de geadviseerde oefentijd van 4 keer per week een half uur typen, duurt de typecursus circa 20 weken. Langer of vaker oefenen mag uiteraard, echter Ambrasoft adviseert een goede balans te houden tussen het werken achter de computer en andere vrijetijdsbesteding zoals
buitenspelen en sporten.

Eindtoets

Wanneer alle modules met succes zijn doorlopen, kan de cursist in module 18 de eindtoets maken. Er zijn drie varianten op de eindtoets, zodat een leerling die de eindtoets opnieuw moet maken, niet telkens dezelfde tekst krijgt.

Diplomagarantie

Wanneer de eindtoets met succes wordt afgesloten ontvangt een leerling automatisch het Ambrasoft typediploma als PDF bestand in de cursus. Leerlingen hebben net zoveel kansen met de eindtoets, tot het diploma behaald is.

Resultaat

Na afronding van de typecursus heeft jouw leerling een minimale typesnelheid van 100 aanslagen per minuut met een nauwkeurigheid van 99%.

 

Reacties van gebruikers

Ik heb het programma aan de leerlingen laten zien op het digibord. Ze popelen om aan de typcursus te beginnen. Ikzelf vind het programma er leuk en uitdagend uitzien.Wout de Jong - basisschool De Vlechter
Als school hebben wij dit jaar besloten om het leren typen een centralere plek te geven. Elke school krijgt ermee te maken, van de leerlingen wordt steeds meer aan vaardigheden verwacht en daar willen we op inspelen! Dit jaar voor het eerst dus meer gericht, maar nog wel vrijblijvend. Mogelijk krijgt het leren (blind)typen in de (nabije) toekomst een nog prominenter plek! Johan Siegers, leerkracht PCBS Het Kompas Apeldoorn
 
 

Voordelen van Typen School

  • Eenmalig een vaste prijs; geen limiet aan aantal leerlingen dat gedurende het jaar wil beginnen met de cursus.
  • Jij bepaalt welke leerlingen en/of groepen gaan leren typen.
  • Flexibel in te zetten, oefen in groepjes of zelfstandig, op school of thuis via de gratis school-thuiskoppeling.
  • Geen leraarbegeleiding nodig, kinderen kunnen zelfstandig leren typen.
  • Je ziet via mijnklas welke kinderen aan het typen zijn en hoever zij zijn.
  • Behandelt belangrijke onderwerpen over de middelbare school, zoals huiswerk en social media, zowel in de vlogs als in de teksten.
  • Unieke beleving door de vlogs van acteur en middelbare scholier Julian Ras motiveert de leerlingen.
  • Net zoveel kansen met de eindtoets tot typediploma behaald is.
Bestel Typen School
 

Veelgestelde vragen

Heb je vragen over Typen School? Bekijk de veelgestelde vragen >>

Staat jouw vraag er niet tussen? Vul dan het contactformulier.