Vakgebied Tafels en multiplayergame Tafeltopper

Onderdeel van Rekenen & Taal Thuis


Tafels oefenen

De tafels worden aangeleerd in de groepen 4 en 5, maar dan ben je er nog niet. Kinderen moeten de tafels blijven oefenen, want vooral in de midden- en bovenbouw hebben ze deze hard nodig. Breuken, procenten en cijferen zijn rekenonderdelen waarbij een goede kennis van de tafels noodzakelijk is. Hoe stimuleer je de kinderen om de tafels goed te oefenen?

Tafels van 1 t/m 100

In ons pakket zit een onderdeel Tafels waarmee de kinderen de tafels kunnen oefenen met tafels van 1 tot en met 100. Het onderdeel bestaat uit de modules Tafeltrainer, Tafelspaarkaart en Tafeltalent. Elk van deze modules is opgesplitst in de tafels van 1 t/m 10 en 11 t/m 100. Door het maken de oefeningen binnen alle drie de modules kunnen kinderen muntjes (Robbies) verdienen. Kinderen kunnen de modules zowel op de computer als op een tablet spelen.

Multiplayergame Tafeltopper

Voor extra uitdaging en om de snelheid te trainen, bevat Rekenen & Taal Thuis de multiplayergame Tafeltopper. Bij deze game moeten de kinderen een parcours afleggen terwijl zij zo snel mogelijk de antwoorden van de tafels moeten intypen. Er wordt tegen kinderen uit het hele land gespeeld, wat het nog eens extra leuk maakt.

Het vakgebied Tafels en de multiplayergame Tafeltopper van Rekenen & Taal Thuis zijn in november en december 2016 vernieuwd en zijn geheel tabletproof.

Meer over Rekenen & Taal Thuis
Tafels oefenenMultiplayergame Tafeltopper winter