Haal het maximale uit Ambrasoft.

Voor al je vragen over je product en aanvullend lesmateriaal. In het Studiecentrum vind je inhoudelijke en didactische informatie over Ambrasoft. Wil je het maximale uit Ambrasoft halen, volg dan een gratis online training.
Waar en wanneer jij wilt!

AANRADER: gratis training Ambrasoft vanaf je eigen werkplek

Je eigen woordpakket in Ambrasoft

Woordpakketten van je eigen taalmethode gebruiken in jouw online lesmateriaal van Ambrasoft is snel en kosteloos te regelen.
Het is mogelijk dat je problemen ondervindt met het openen van de woordpakketten via Chrome.
Open de Woordpakketten via Microsoft Edge.

lees meer

Klik hieronder op het woordpakket van de taalmethode die u op school gebruikt om het woordpakket te downloaden. U kunt het zip-bestand op een tijdelijke locatie opslaan. Vervolgens kunt u het woordpakket in het Leerkrachtgedeelte van Ambrasoft School importeren. Ga naar het tabblad Beheer. Open onderdeel Woordenmanager, optie importeren. Hier kunt u het opgeslagen zip-bestand aanwijzen. Selecteer de gewenste lijn en desgewenst een bepaald leerjaar, en klik op Importeren. De uitvoering hiervan kan enige tijd in beslag nemen. Er is ook een instructievideo beschikbaar over dit onderwerp.

NB: De woordpakketten op deze downloadpagina zijn ontleend aan de onderwijspraktijk en worden op vele scholen naar tevredenheid gebruikt. Ambrasoft kan echter niet garant staan voor een 100% correcte vulling van de pakketten. Gebruikt u Schoolpakket 1213 of een ouder pakket? Neem dan contact met ons op om over te stappen op Ambrasoft School of probeer het twee maanden gratis uit met een proeflicentie.

lees minder

Instructievideo’s

Handleidingen en trainingen

Om de handleidingen te openen heb je het gratis programma Adobe Reader nodig.

Online trainingen Ambrasoft

Aan de slag met Ambrasoft

Tutorialset Ambrasoft School voor ICT’ers

In de gratis online training Aan de slag met Ambrasoft leer je – waar en wanneer jij wilt – de werking van het gehele pakket kennen. Heb je weinig tijd? Dan kun je eenvoudig opslaan en later verder gaan. Wil je ook verdieping in de verschillende modules van Ambrasoft, zoals de rekentoppers en het taalpakket? Word dan Ambrasoft Expert! De online training is nu tijdelijk kosteloos beschikbaar voor scholen met een licentie op Ambrasoft.

Haal het optimale uit jouw pakket Ambrasoft via de tutorialset Ambrasoft, een gratis pakketje materiaal waarmee ICT-coördinatoren het oefenpakket kunnen promoten en verduidelijken bij collega-leerkrachten.

Meer informatie


Workshop Ambrasoft in de klas

Wil je zeker weten dat alle leerkrachten van jouw school Ambrasoft optimaal inzetten in – en eventueel buiten – de les? Meld je dan aan voor een workshop op jullie school. In 2,5 uur is iedereen dan helemaal up-to-date! Alle collega’s weten na deze training hoe ze de mogelijkheden van het pakket kunnen toepassen en alle leerlingen kunnen op niveau hun basisvaardigheden extra oefenen d.m.v. leuke en uitdagende spelletjes! Kosten: € 395.

Meld je direct aan

Extra materiaal

Kopieerbladen van kleurplaten en verhalen over Tom, Tamira en Robbie die je gratis kunt downloaden en gebruiken in de klas.

Heb je vragen?


Vind het antwoord in onze FAQ


Veelgestelde vragen over mijnklas.nl vind je in Mijn Noordhoff.

Neem contact op met onze klantenservice

Bereikbaar van maandag 08:00 t/m vrijdag 17:00 uur.

Telefoonnummer:
088-5226888

Per mail:
Hiervoor kunt u het contactformulier gebruiken.

Per post:
Noordhoff
t.a.v. Klantenservice
Winschoterdiep 70A
9723 AB Groningen