Vakgebied Taal

Onderdeel van Ambrasoft School

Oefen met het eigen woordpakket in de Pakkettrainer

Binnen de module Pakkettrainer oefenen jouw leerlingen met de woordpakketten van uw eigen taalmethode. De uitgebreide Pakkettrainer bestaat uit negen verschillende spellen, waaronder een woordslang en een doorstreper, en een toets. Wanneer er fouten worden gemaakt in de spellen, verschijnt een tiende spel genaamd ‘Moeilijke woorden’ waarin deze woorden nog extra kunnen worden geoefend. Deze gerichte oefeningen stomen jouw leerlingen klaar voor het wekelijkse dictee.

In mijnklas.nl kun je eenvoudig alle woordpakketten van de door jouw gebruikte methode importeren. Hierna is de Pakkettrainer helemaal gevuld met de juiste woordpakketten. De Pakkettrainer werkt zowel op pc als tablet.

Woordpakketten downloaden
Instructievideo woordpakket toevoegen

De basis van spelling oefenen

Van groep 3 t/m 8 trainen jouw leerlingen de 126 categorieën van spelling in de module Spelwerk basis. Korte klanken, lange klanken, tweeklanken en zo door tot en met moeilijke meervouden eindigend op ën. De module bestaat uit zes spellen, een begintoets, tussentijdse toets en eindtoets, voor elk van deze categorieën. Geschikt voor pc en tablet.

Spellingstrategieën trainen

Multiplayer game Taaltopper

In het vakgebied Taal kunnen jouw leerlingen de lastige spellingstrategieën nog eens extra trainen. Het onderdeel Taal heeft aparte trainingsprogramma’s voor luisterwoorden, weetwoorden, regelwoorden en net als woorden. Ze oefenen de strategieën met behulp van speciaal samengestelde woordpakketten. Elke module start met een begintoets, waarmee het niveau van de leerling wordt vastgesteld. De opdrachten worden hier vervolgens op afgestemd.

Het spannende spel Taaltopper daagt de snelheid van de leerlingen uit. Op een hindernisbaan moeten de leerlingen zo snel mogelijk de taalvragen beantwoorden. Ze nemen het op tegen leerlingen uit het hele land.

Taal PakkettrainerTaal Pakkettrainer - spel BlubblubTaal Spelwerk basis - categorieën

Probeer twee maanden gratis

De multiplayer game Tafeltopper is onderdeel van het online oefenpakket Ambrasoft School voor kinderen van 4-12 jaar. Het pakket wordt op meer dan 4.000 scholen en door meer dan 1 miljoen kinderen gebruikt. Je kunt Ambrasoft School twee maanden gratis uitproberen of bestel een vaste licentie.

Meer informatieVraag proeflicentie aan