Vakgebied Taal

Onderdeel van Rekenen & Taal School

Het vakgebied Taal van Rekenen & Taal School bestaat uit zes modules: Pakkettrainer, Spelwerk basis, Luisterwoorden, Weetwoorden, Net als woorden en Regelwoorden. De module Pakkettrainer is in januari 2017 vernieuwd en is geheel tabletproof.

Nieuwsbericht ‘Oefenen voor het dictee met de nieuwe Pakkettrainer’

Oefen met het eigen woordpakket in de Pakkettrainer

Binnen de module Pakkettrainer oefenen uw leerlingen met de woordpakketten van uw eigen taalmethode. De uitgebreide Pakkettrainer bestaat uit negen verschillende spellen, waaronder een woordslang en een doorstreper, en een toets. Wanneer er fouten worden gemaakt in de spellen, verschijnt een tiende spel genaamd ‘Moeilijke woorden’ waarin deze woorden nog extra kunnen worden geoefend. Deze gerichte oefeningen stomen uw leerlingen klaar voor het wekelijkse dictee.

In mijnklas.nl kunt u eenvoudig alle woordpakketten van de door u gebruikte methode importeren. Hierna is de Pakkettrainer helemaal gevuld met de juiste woordpakketten. De Pakkettrainer werkt zowel op pc als tablet.

Woordpakketten downloaden
Instructievideo woordpakket toevoegen

Spellingstrategieën trainen

In het vakgebied Taal kunnen uw leerlingen de lastige spellingstrategieën nog eens extra trainen. Het onderdeel Taal heeft aparte trainingsprogramma’s voor luisterwoorden, weetwoorden, regelwoorden en net als woorden. Ze oefenen de strategieën met behulp van speciaal samengestelde woordpakketten. Elke module start met een begintoets, waarmee het niveau van de leerling wordt vastgesteld. De opdrachten worden hier vervolgens op afgestemd.

Multiplayergame Taaltopper

Het spannende spel Taaltopper daagt de snelheid van uw leerlingen uit. Op een hindernisbaan moeten de leerlingen zo snel mogelijk de taalvragen beantwoorden. Ze nemen het op tegen leerlingen uit het hele land.

Taal PakkettrainerTaal Pakkettrainer - spel Blubblub

Probeer drie maanden gratis

De multiplayergame Tafeltopper is onderdeel van het online oefenpakket Rekenen & Taal School voor kinderen van 4-12 jaar. Het pakket wordt op bijna 5.000 scholen en door meer dan 1 miljoen kinderen gebruikt. U kunt Rekenen & Taal School drie maanden gratis uitproberen.

Meer informatieVraag proeflicentie aan